Meniu
Cosul meu

Termeni si conditii

II Glatchi Oana

Nr.ord.Reg.Com.: J35/1136/2013

C.I.F. 31772558

B-dul Regele Carol I, nr. 16


SERVICE: 0744640603

Adresa: Grădinii nr. 40

ORAR: L-V: 09-17


CERTIFICAT DE GARANTIE - MAȘINĂ DE SPĂLAT RUFE FOLOSITA

Drepturile conferite prin lege consumatorului sunt prevăzute de O.G 21/1992. Legea 449/2003 consolidată, O.U.G 34/2014 Directiva 2011/83/UE, toate cu modificările și completările ulterioare. Aceste drepturi nu sunt afectate prin garanția oferită. Pentru a beneficia de garanție, consumatorul are obligația de a respectă instuctiunile de utilizare și de a nu permite intervenția asupra produsului din partea altor persoane neautorizate, din afara unității noastre de service. Abaterea acestei reguli duce la anularea garanției.


Citiți cu atenție instrucțiunile următoare înainte de a pune aparatul în funcțiune. Acestea conțin informații și recomandări importante privind instalarea, utilizarea și siguranța aparatului !

Mașina de spălat trebuie utilizată numai pentru haine adecvate spălării automate în mediul casnic (evitați plapume, pilote, perne etc.).


INSTALAREA APARATULUI

Corectați inăltimea aparatului, reglând picioarele acestuia.

Strângeți complet contrapilulele pentru a evita modificarea ajustărilor făcute.

ALIMENTAREA CU APĂ

Aparatul trebuie să funcționeze numai cu apă rece de la rețeaua publică de alimentare. Pentru alimentarea cu apă, este necesar un furtun de alimentare cu apă rece de uz curent cu presiunea de la rețea minimă de 1 bar. În cazul în care presiunea rețelei de apă este mai mare de 10 bari, trebuie să interpuneti o valvă reductoare de presiune între aparat și alimentarea cu apă.

Nu racordați aparatul la o baterie de amestec, fără presiune, a unui boiler !

Instalarea aparatului se face de către un tehnician autorizat.

ATENȚIE ! Îmbinarea sau racordarea între aparat și rețeaua de apă trebuie să suporte presiunea maximă. Pentru a preveni eventualele daune cauzate de scurgeri de apă (chiar inundații) trebuie să închideți întotdeauna robinetul de apă după terminarea spălării rufelor și în mod obligatoriu în cazul neutilizarii aparatului pentru o perioadă mai lungă de timp. Piulițele de plastic ale imbinărilor furtunului trebuie strânse exclusiv manual.


EVACUAREA APEI

La instalarea și racordarea aparatului la rețeaua de evacuare a apei, asigurați-vă ca furtunul să nu fie ștrangulat. În cazul evacuării apei printr-o chiuvetă, trebuie să vă asigurați că furtunul de evacuare nu se poate deplasa. Asigurați-vă totodată de rapida evacuare a apei prin drenajul chiuvetei. În cazul în care scurgerea se face într-un sifon sau teu de scurgere, asigurați-vă că diametrul acestuia este mai mare decât al furtunului de evacuare, încât să permită libera evacuare a apei. Capătul furtunului de evacuare trebuie să fie la o inăltime de 60-80 cm de sol.

CURENTUL ȘI PRIZA

Aparatul trebuie conectat la o rețea electrică de curent alternativ numai printr-o priză de curent regulamentară și prevăzută cu impămantare.

Valorile tensiunii de conectare care figurează pe plăcuta de identificare trebuie să coincidă cu valorile rețelei electrice din locul de amplasare a aparatului. ( AC 220-240 V – 50 Hz ). Sunt aparate care nu functionează dacă valoarea tensiunii este mai mică.

În cazul în care utilizați un intrerupător de curent diferențial, se poate folosi exclusiv unul cu simbolul W. Doar acest tip de intrerupător pentru protecție asigură respectarea normelor în vigoare.

Scoateți ștecherul aparatului din priza rețelei electrice trăgand de ștecher.

NU extrageți ștecherul aparatului din priză cu mâinile umede sau ude !!!

Asigurați-vă că priza de curent și ștecherul aparatului sunt compatibile și că există impămantare regulamentară.

NU utilizați stechere, prize, racorduri multiple sau cabluri de prelungire.

SFATURI TEHNICE

Indepărtati toate corpurile străine și obiectele de metal din haine (ace de sigurantă, capse, agrafe, nasturi etc ..) • Închideți fermoarele și încheiați nasturii huselor.

Hainele foarte mici se vor spăla într-un săculet special (șosete copii, batiste etc ...)

Introduceți sutienele cu elemente inserate într-o husă de pernă.

CURĂTAREA POMPEI DE EVACUARE A APEI se face atunci când:

Pompa de evacuare a rămas blocată din cauza corpurilor străine (nasturi, capse, agrafe ), sau atunci când apa reziduală nu poate fi evacuată.

S-au spălat rufe care lasă multe scame.

OBLIGATORIU mașina trebuie să fie oprită și scoasă din priză.

Indepărtati clapeta filtrului din partea frontală a mașinii de spălat introducând o surubelnită în deschizătura superioară.

Așezați un recipient de inăltime medie sub capacul pompei de evacuare.

Desfiletati capacul fără să-l scoateți complet pentru ca apa să curgă treptat.

Când recipientul este plin, închideți capacul pompei de evacuare.

Repetați operațiunea pană când nu mai curge apă.

Deșurubați complet capacul pompei de evacuare.

Indepărtati eventualele corpuri străine sau scamele acumulate.

Curătati interiorul pompei (paletele trebuie să se poată miscă liber ).

Înfiletați și fixați în poziție capacul pompei de evacuare.

Asigurați-vă că este bine închis.

Înaintea curătării pompei trebuie evacuată eventuala apă din interiorul aparatului. În cazul în care pompa este infundată, pot fi eliminați pană la 20 litri de apă.

Înfiletați și fixați în poziție capacul pompei de evacuare.

Asigurați-vă că este bine închis.

CURĂTAREA SITELOR ȘI FILTRELOR-Curătarea filtrelor din furtunul de alimentare cu apă:

Filtrele trebuie curătate atunci când mașina de spălat nu este alimentată cu apă sau este alimentată cu o cantitatea insuficientă de apă.

Filtrele sunt amplasate în racordul dintre furtunul de alimentare cu apă al aparatului și robinetul de apă al rețelei, precum și în conexiunea electrovalvei, în partea posterioară a aparatului.

Deșurubați furtunul de alimentare și clătiti filtrul sub jet de apă.

Înfiletați din nou furtunul la robinet.

Desfaceți furtunul de alimentare cu apă din partea posterioară a aparatului. Indepărtati sita cu ajutorul unul patent plat, curătati-o și montați-o la loc.

Înfiletați și fixați furtunul la loc.

Deschideți robinetul și asigurați-vă că nu se produc scurgeri de apă.

Închideți robinetul de apă.

RECOMANDĂRI

Înainte de a apela unitatea service abilitată, asigurați-vă că defecțiunea nu poate fi remediată de

dumneavoastră !

Verificați priza.

Verificați că mașina este în priză și este pornită.

Verificați că ușă este inchisă.

Verificați alimentarea cu apă de la rețea.

Verificați presiunea apei pe furtun.

Asigurați-vă că aveți presiunea și debitul corespunzător.

Asigurați-vă că scurgerea este făcută corect.

Asigurați-vă că sita de la alimentarea furtunului cu apă rece (sau sita mașinii) este curată.

Asigurați-vă că filtrul de scame de la mașina de spălat a fost curătat.

Deplasarea la domiciliul clientului în localitate fără o defecțiune clară a aparatului se achită, contravaloarea sumei fiind de 40 lei.

Persoanele care locuiesc în afara localitătii (mai mult de 10 km) sunt obligate să aducă produsul la unitatea de service.


TRANSPORT si ASIGURARE COLET


* Transportul in localitate este gratuit pana in fata imobilului.

* Transportul in alta localitate se face prin firma de curierat, costul transportului fiind 90 lei.

* Firma noastra asigura coletele trimise in afara localitatii prin firma de curierat. Astfel, se adauga un cost suplimentar de 100 lei/produs la taxa transportului. Aceasta optiune este OBLIGATORIE !


GARANȚIE 

Certificatul de garanție trebuie păstrat și arătat obligatoriu depanatorului în cazul defecțiunii aparatului. Pierderea certificatului duce la anularea garanției și achitarea reparației. 

  • În cadrul termenului de garanție unitatea de service repară sau înlocuiește produsul dacă se constată că acesta         nu mai poate fi reparat, în conformitate cu prevederile legale, fără nici un cost suplimentar pentru cumpărător (persoanele care locuiesc în afara localității sunt obligate să aducă produsul la unitatea de service). Durata de funcționare a aparatului depinde de modul de folosire a acestuia. Durata medie de funcționare a produsului este estimată la 3 ani.

Unitatea de service are obligația de a repune aparatul în funcțiune în cel mult 14 zile calendaristice de la data reclamației cumpărătorului.

Garanția de 1 an este valabilă pentru aparatele ce sunt utilizate doar în mediul casnic. Pentru aparatele care se utilizează într-un mediu profesional garanție pentru produs este de 6 luni.

În cazul în care se dorește schimbarea produsului în mai puțin de 30 zile de la achiziționarea lui cu un altul, pe motiv că v-ați răzgandit în privința modelului, se achită diferența dintre produse, + taxa de înlocuire de 200 lei, + cheltuielile transportului.

MARFA VÂNDUTĂ NU SE RETURNEAZĂ !!!

NU FAC OBIECTUL GARANȚIEI DEFECTELE PROVOCATE DE :

Corpurile străine (sarmă sutien, tălpic adidas, nasturi, scobitori etc ... )

Rozătoarele și alte vietăti care pătrund în interiorul aparatului.

Condensul în urma căruia s-a depistat defectarea aparatului.

Curătarea filtrului de scame regulat (minim odată la 3 luni).

Presiunea scăzută a apei.

Tensiunea electrică necorespunzătoare în priză - Atenție !!! priza trebuie să fie obligatoriu cu împământare.

Folosirea de detergenți neautomați sau în cantităti necorespunzătoare. 


CERTIFICAT DE GARANTIE - USCATOR DE RUFE FOLOSIT

Drepturile conferite prin lege consumatorului sunt prevăzute de O.G 21/1992. Legea 449/2003 consolidată, O.U.G 34/2014 Directiva 2011/83/UE, toate cu modificările și completările ulterioare. Aceste drepturi nu sunt afectate prin garanția oferită.Pentru a beneficia de garanție, consumatorul are obligația de a respectă instuctiunile de utilizare și de a nu permite intervenția asupra produsului din partea altor persoane neautorizate, din afara unității noastre de service. Abaterea acestei reguli duce la anularea garanției.

Citiți cu atenție instrucțiunile următoare înainte de a pune aparatul în funcțiune. Acestea conțin informații și recomandări importante privind instalarea, utilizarea și siguranța aparatului !

Mașina de spălat trebuie utilizată numai pentru haine adecvate spălării automate în mediul casnic (evitați plapume, pilote, perne etc.). 


Conexiunea la reţeaua electrică

Aparatul trebuie conectat la o reţea electrică de curent alternativ numai printr-o priză de curent regulamentară şi prevăzută cu împământare. Valorile tensiunii de conectare care figurează pe plăcuţa de identificare trebuie să coincidă cu valorile reţelei electrice din locul de amplasare a aparatului. ( AC 220-240 V – 50 Hz ). Sunt aparate care nu funcţionează dacă valoarea tensiunii este mai mică.În cazul în care utilizaţi un întrerupător de curent diferenţial, se poate folosi exclusiv unul cu simbolul W. Doar acest tip de întrerupător pentru protecţie asigură respectarea normelor în vigoare. 

Scoateţi ştecherul aparatului din priza reţelei electrice trăgând de ştecher. 

NU extrageţi ştecherul aparatului din priză cu mâinile umede sau ude !!! 

Asiguraţi-vă că priza de curent şi ştecherul aparatului sunt compatibile şi că există împământare regulamentară. 

NU utilizaţi ştechere, prize, racorduri multiple sau cabluri de prelungire.


INSTALAREA

Nu instalaţi uscătorul de rufe într-un loc unde poate fi expus la condiţii extreme, cum ar fi: aerisire redusă, temperaturi sub 5°C sau peste 35°C. Înaintea de a porni primul ciclu de funcţionare, verificaţi dacă rezervorul de apă este împins complet înăuntru și dacă schimbătorul de căldură este poziţionat corect.Înaintea de a porni primul ciclu de funcţionare, verificaţi dacă sunt racordate toate furtunurile sistemului de evacuare.Dacă este posibil, folosiţi un furtun pentru a evacua apa direct în sistemul de canalizare al locuinţei. Astfel se va evita necesitatea de a goli rezervorul de apă la sfârșitul fiecărui ciclu de uscare, deoarece apa de condensare poate fi evacuată direct. Aveţi grijă să nu blocaţi cablul de alimentare între uscătorul de rufe și perete.Când instalaţi uscătorul de rufe, aveţi grijă ca cele patru piciorușe să fie stabile și să se sprijine bine pe podea, reglându-le dacă este necesar, apoi verificaţi ca uscătorul să fie perfect orizontal, folosind o nivelă cu bulă de aer. Dacă, din cauza lipsei de spaţiu, uscătorul de rufe trebuie instalat direct lângă un aragaz sau o sobă cu cărbuni, trebuie să se introducă un panou izolator (85 x 57 cm) între cele două aparate, iar latura panoului care se află lângă aragaz/sobă trebuie să fie acoperită cu folie de aluminiu. Uscătorul de rufe nu este proiectat pentru o instalare încorporată. Uscătorul de rufe poate fi instalat sub un blat de lucru, cu condiţia să se asigure o aerisire adecvata.


    SISTEMUL DE EVACUARE

Uscătorul de rufe poate fi racordat direct la sistemul de canalizare al locuinţei, pentru a evita necesitatea de a goli rezervorul de apă la terminarea fiecărui ciclu de uscare.

• Puneţi o cârpă absorbantă dedesubt pentru a strânge apa care se scurge.

• Scoateţi furtunul amplasat în partea din spate, sus, a uscătorului.

• Scoateţi furtunul din capacul posterior de protecţie.

• Racordaţi furtunul de evacuare a apei la sistemul de canalizare.

• Diferenţa de înălţime dintre podeaua pe care este amplasat uscătorul de rufe și racordul la sistemul de canalizare nu trebuie să depășească 1 m.

Atenţie: pentru a împieidca sifonarea (revenirea apei în aparat), capătul furtunului nu trebuie introdus în apa evacuată. Evitaţi îndoirea și răsucirea furtunului.


Montarea furtunului de evacuare (tubulatura)

Pentru a simplifica instalarea, puteţi alege dintre mai multe deschideri de evacuare: una în spate, celelalte pe laturile stângă şi dreaptă. Conectaţi furtunul la deschiderea care este cea mai convenabilă, scoţând piuliţa inelară de pe deschiderea de evacuare din spate, înşurubând-o pe furtun şi apoi împingând-o ferm la locul său. Deschiderile neutilizate trebuie să fie sigilate cu capacele speciale. Dacă furtunul este lung, iar temperatura din încăpere este scăzută, umezeala se poate condensa, formând apă, în interiorul furtunului. Acesta este un fenomen natural care nu poate fi evitat. Pentru a evita rămânerea acestei ape în furtun sau întoarcerea sa în uscător, se recomandă să se practice un micorificiu (aprox. 3 mm) în punctul cel mai de jos al furtunului şi să puneţi un recipient mic sub acesta. După ce l-aţi conectat la uscător, duceţi furtunul de evacuare până în punctul de evacuare dorit, având grijă ca lungimea totală pe care este desfăşurat furtunul să fie mai mică de 2 m şi ca acesta să nu fie îndoit mai mult de două ori. Este important să nu se conecteze furtunul de evacuare la o hotă de bucătărie sau la un coş sau la o conductă proiectată pentru a evacua gazele arse de la un aparat cu combustibil.Reţineţi că, pentru a evita problemele de condensare, este esenţial ca uscătorul să fie echipat cu un furtun flexibil care să îi transporte "aburii evacuaţi" cel puţin dincolo de mobilele de bucătărie; de preferat în afara bucătăriei. Pentru a evita supra încălzirea aparatului, este important ca evacuarea aburilor să nu fie astupată. De aceea, în cazul unul furtun permanent conectat la un perete extern sau la tavan, trebuie să fie asigurată o capacitate de evacuare de cel puţin 150 m3/h. Dacă uscătorul este instalat lângă dulapuri de bucătărie, aveţi grijă ca furtunul de evacuare să nu fie strivit. Dacă furtunul este parţial strivit, eficienţa uscării se va reduce, ducând la o durată mai mare a uscării şi la consumuri mai mari de energie. Dacă furtunul este strivit în întregime, pot intra în funcţiune întrerupătoarele de siguranţă cu care este dotată maşina.


  ASPECTE GENERALE

• Dacă uscătorul este pus deasupra unei maşini de spălat rufe, folosiţi setul de stivuire. Setul de stivuire, disponibil la furnizorul autorizat, poate fi utilizat doar cu aparatul specificat în instrucţiunile furnizate împreună cu accesoriul.

• Aparatul poate fi montat independent sau sub blatul de bucătărie cu spaţiu liber adecvat.

• Nu instalaţi aparatul după o uşă care poate fi încuiată, o uşă culisabilă sau o uşă cu balamale în partea opusă, care împiedică deschiderea completă a uşii aparatului.

• Introduceţi ştecherul în priză numai după încheierea procedurii de instalare. Asiguraţi accesul la priză după instalare.

• În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, trebuie înlocuit de centrul autorizat de service al acestuia.

• Respectaţi volumul maxim de încărcare.

• Nu utilizaţi aparatul dacă s-au utilizat produse chimice la curăţare.

• Îndepărtaţi scamele care s-au adunat în jurul aparatului.

• Nu utilizaţi aparatul fără un filtru. Curăţaţi filtrul de scame înainte sau după fiecare utilizare.

• Nu uscaţi articole nespălate.

• Articolele pătate cu substanţe precum: ulei de gătit, acetonă, alcool, benzină, kerosen, substanţe de scos petele, terebentină, ceară şi substanţe de înlăturat ceara trebuie spălate în apă fierbinte cu mult detergent înainte de a fi uscate în uscător.

• Articolele precum: spuma de cauciuc (spuma de latex), căştile de baie, ţesăturile impermeabile, articolele căptuşite cu cauciuc şi hainele sau pernele care au pernuţe din spumă de cauciuc nu trebuie uscate în uscător.

• Scoateţi toate obiectele din buzunare, cum ar fi brichete sau chibrituri.

• Nu opriţi niciodată uscătorul înainte de terminarea ciclului de uscare, în afara cazului dat.

• Partea finală a unui ciclu de uscare se face fără căldură (ciclul de răcire), pentru ca articolele să rămână la o temperatură care asigură evitarea deteriorării articolelor.

• Înainte de a efectua operaţiile de întreţinere, dezactivaţi aparatul şi scoateţi ştecherul din priză.


UTILIZAREA

• Utilizaţi acest aparat doar într-un mediu casnic.

• Nu uscaţi articolele deteriorate care au căptuşeli sau umpluturi.

• Poate usca textile care sunt adecvate pentru uscare într-un uscător de rufe. Respectaţi instrucţiunile de pe eticheta ţesăturii.

• Dacă v-aţi spălat rufele cu ajutorul unui agent de îndepărtare a petelor, porniţi ciclul de clătire suplimentară înainte de a porni uscătorul.

• Nu vă aşezaţi şi nu vă urcaţi pe uşa deschisă.

• Uscătorul usucă haine stoarse la minim 1000 rotaţii pe minut.


 INFORMAŢII ŞI SFATURI - Pregătirea rufelor

 • Închideţi fermoarele.

• Închideţi şi strângeţi sacul pilotei.

• Nu lăsaţi libere cravatele sau cordoanele (de ex. cordoanele de la şorţuri). Legaţi-le înainte de a porni un program.

• Scoateţi toate articolele din buzunare.

• Dacă un articol are un strat intern din bumbac, întoarceţi-l pe dos. Întotdeauna stratul de bumbac trebuie să fieextern.

• Vă recomandăm să setaţi programul corect, aplicabil pentru tipul ţesăturilor care se află în aparat.

• Nu puneţi ţesături cu culori tari împreună cu ţesături în culori deschise. Culorile tari pot să păteze.

• Utilizaţi un program aplicabil pentru jerseuri şi tricotaje din bumbac pentru a împiedica intrarea acestora la apă.

• Greutatea rufelor nu trebuie să depăşească greutatea maximă specificată în tabelul de programe.

• Uscaţi doar rufele care se pot usca într-un uscător. Consultaţi eticheta ţesăturii aflată pe articol.                 


Curatarea filtrelor / Golirea sertarului

DUPĂ FIECARE CICLU DE USCARE

• Curăţaţi filtrul de scame la terminarea fiecărui ciclu de uscare.

 • Goliţi rezervorul de apă la sfârșitul fiecărui ciclu de uscare.

     ÎN FIECARE LUNĂ

 • Curăţaţi schimbătorul de căldură cel puţin o dată pe lună.


CURĂŢAREA FILTRULUI PENTRU SCAME

În funcţie de modelul uscătorului dv. de rufe, filtrul de scame poate avea forme diferite. Curăţaţi filtrul pentru

scame după fiecare ciclu de uscare, sau când se aprinde ledul indicator al filtrului pentru scame, procedând astfel:

• Scoateţi filtrul pentru scame din uscător și deschideţi filtrul cu grijă.

• Îndepărtaţi cu grijă toate scamele de pe filtrul pentru scame.Când filtrul de scame este curat, puneţi-l la loc în uscător.

•Verificaţi ca filtrul de scame să fie poziţionat corect, înainte de a începe următorul ciclu de uscare.


CURĂŢAREA SCHIMBĂTORULUI DE CĂLDURĂ

Înainte de a efectua orice operaţie de întreţinere sau de curăţare, opriţi uscătorul.

Curăţaţi schimbătorul de căldură cel puţin o dată pe lună, sau ori de câte ori se aprinde ledul indicator al schimbătorului de căldură, procedând astfel:

• Deschideţi ușiţa schimbătorului de căldură și puneţi-o culcată.

• Rotiţi barele de blocare laterale ale schimbătorului de căldură, spre mijlocul acestuia, în poziţie orizontală, și scoateţi schimbătorul de căldură.

• Curăţaţi schimbatorul de caldura sub jet de apă curgătoare, rotindu-l, pentru ca apa să ajungă peste tot, mai ales în faţă și în spate.

• Ștergeţi praful și scamele de pe garniturile și de pe plăcile schimbătorului de căldură.

• Curăţaţi interiorul plăcilor schimbătorului de căldură sub jet de apă curgătoare, începând cu partea din faţă și până în spate.

• Înlăturaţi scamele din carcasa schimbătorului de căldură, cu mâna sau folosind o cârpă umedă.

• Introduceţi complet schimbătorul de căldură în locașul său și blocaţi-l din nou, rotind barele de blocare în poziţia lor iniţială.

Nu este necesar ca schimbătorul de căldură să fie uscat atunci când este introdus la loc după curăţare.

Introduceţi și fixaţi din nou ușiţa. Ușiţa poate fi închisă numai dacă schimbatorul de căldură este poziţionat corect.


TRANSPORT si ASIGURARE COLET


* Transportul in localitate este gratuit pana in fata imobilului.

* Transportul in alta localitate se face prin firma de curierat, costul transportului fiind 90 lei.

* Firma noastra asigura coletele trimise in afara localitatii prin firma de curierat. Astfel, se adauga un cost suplimentar de 100 lei/produs la taxa transportului. Aceasta optiune este OBLIGATORIE !


GARANŢIE 

*Certificatul de garanție trebuie păstrat și arătat obligatoriu depanatorului în cazul defecțiunii aparatului. Pierderea certificatului duce la anularea garanției și achitarea reparației.  

* În cadrul termenului de garanție unitatea de service repară sau înlocuiește produsul dacă se constată că acesta nu mai poate fi reparat, în conformitate cu prevederile legale, fără nici un cost suplimentar pentru cumpărător (persoanele care locuiesc în afara localității sunt obligate să aducă produsul la unitatea de service). Durata de funcționare a aparatului depinde de modul de folosire a acestuia. Durata medie de funcționare a produsului este estimată la 3 ani. 

 *Unitatea de service are obligația de a repune aparatul în funcțiune în cel mult 14 zile calendaristice de la data reclamației cumpărătorului.  

 *Garanția de 1 an este valabilă pentru aparatele ce sunt utilizate doar în mediul casnic. Pentru aparatele care se utilizează într-un mediu profesional garanție pentru produs este de 6 luni. În cazul în care se dorește schimbarea produsului în mai puțin de 3 luni de la achiziționarea lui cu un altul, pe motiv că v-ați răzgandit în privința modelului, se achită diferența dintre produse, + taxa de înlocuire de 200 lei, + cheltuielile transportului. 

MARFA VÂNDUTĂ NU SE  RETURNEAZĂ !!! 


CERTIFICAT DE GARANTIE - MASINA DE SPALAT VASE FOLOSITA

Drepturile conferite prin lege consumatorului sunt prevăzute de O.G 21/1992. Legea 449/2003 consolidată, O.U.G 34/2014 Directiva 2011/83/UE, toate cu modificările și completările ulterioare. Aceste drepturi nu sunt afectate prin garanția oferită.  Pentru a beneficia de garanție, consumatorul are obligația de a respectă instuctiunile de utilizare și de a nu permite intervenția asupra produsului din partea altor persoane neautorizate, din afara unității noastre de service. Abaterea acestei reguli duce la anularea garanției.


Citiți cu atenție instrucțiunile următoare înainte de a pune aparatul în funcțiune. Acestea conțin informații și recomandări importante privind instalarea, utilizarea și siguranța aparatului !


INSTALAREA

Apelaţi la un agent de service autorizat pentru instalarea produsului. Pentru a pregăti produsul pentru utilizare, asiguraţi-vă că reţelele de electricitate, apă şi canalizare sunt funcţionale înainte de a chema agentul de service. Dacă există probleme, apelaţi la un tehnician şi instalator calificat pentru a face modificările necesare.

Este responsabilitatea cumpărătorului să pregătească instalaţiile electrice, de apă curentă şi de canalizare care vor fi folosite de maşina de spălat vase.

Instalarea şi racordurile electrice trebuie realizate numai de un agent de service autorizat. Producătorul nu răspunde de daunele care pot apărea datorită procedurilor executate de persoane neautorizate.

Verificaţi furtunurile pentru alimentare cu apă şi de evacuare a apei, asigurându-vă că nu au fost pliate, presate sau strivite când maşina a fost împinsă la locul ei după instalare sau curăţare.

La poziţionarea produsului, aveţi grijă să nu deterioraţi podeaua, pereţii, conductele etc.

Nu apucaţi produsul de uşă sau de panou în timpul mutării.

Există două tipuri de furtunuri de alimentare cu apă:

Furtun de alimentare cu apă rece (până la 25°C)

Furtun de alimentare cu apă caldă (până la 60°C)

Verificaţi furtunul corespunzător modelului dvs.

Dacă doriţi să conectaţi maşina la surse de energie naturală sau la centrala termică,verificaţi mai întâi temperaturile indicate pe furtunul de alimentare cu apă, pentru a vă asigura că poate fi folosit în acest scop. Dacă furtunul nu corespunde, apelaţi la un agent de service autorizat pentru a-l schimba.

Folosiţi furtunul de alimentare cu apă furnizat împreună cu produsul.

Conectaţi furtunul de alimentare cu apă direct la robinetul de apă. Presiunea apei de la robinet trebuie să fie cuprinsă între 1 bar şi 10 bari. Dacă presiunea apei depăşeşte 10 bari, instalaţi un regulator de presiune.

Înşurubaţi furtunul de alimentare cu apă pe un ROBINET CU FILET EXTERIOR DE ¾ TOLI.

Dacă este necesar, introduceţi un filtru pentru eliminarea sedimentelor de pe conducte.

Pentru siguranţa proprie, închideţi complet robinetul de apă după terminarea programului de spălare.


CONECTAREA LA CANALIZARE

Furtunul de evacuare a apei poate fi conectat direct la conducta de canalizare. Conectarea trebuie realizată la o înălţime cuprinsă între 50 cm şi 100 cm. Dacă furtunul de evacuare este mai lung de 4 metri, este posibil ca vasele să rămână murdare.Conectaţi furtunul de evacuare a apei la canalizare fără a-l îndoi.

Fixaţi etanş furtunul de evacuare a apei pe canalizare, pentru a preveni desprinderea acestuia în timpul funcţionării.

Conducta de canalizare trebuie să fie conectată la sistemul de canalizare, nu la ape de suprafaţă.


Ajustarea picioarelor

Dacă uşa produsului nu se închide corect sau dacă produsul se balansează când este împins uşor, picioarele produsului trebuie reglate.


Conexiuni electrice

Conectaţi produsul la o priză împământată.

Producătorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru daunele cauzate de utilizarea produsului fără împământare conformă cu reglementările locale.

Conexiunea trebuie să respecte reglementările în vigoare.

Ştecherul cablului de alimentare trebuie să fie uşor accesibil după instalare.

Scoateţi produsul din priză după terminarea programului de spălare.

Nu conectaţi maşina folosind prelungitoare sau triplu ştechere.

Cablurile de curent deteriorate trebuie înlocuite de un agent de service autorizat.


SFATURI TEHNICE – întreţinere şi curăţire
Curăţarea maşinii de spălat vase
• Suprafaţa exterioară a maşinii şi panoul de comandă pot fi curăţate cu o cârpă moale înmuiată în apă, neabrazivă. Nu folosiţi solvenţi sau detergenţi abrazivi.
• Cuva interioară se poate curăţa de eventualele pete cu o cârpă înmuiată în apă şi puţin oţet.
Curăţarea stropitoarelor
Este posibil ca resturile de mâncare să se lipească de stropitoare şi să obtureze orificiile prin care iese apa. Se recomandă controlarea lor periodică şi curăţarea cu o perie nemetalică. Cele două stropitoare sunt demontabile.
! Pentru demontarea stropitorului superior, rotiţi piuliţa din plastic în sens invers acelor de ceasornic. Stropitorul superior trebuie remontat cu partea care are cel mai mare număr de orificii orientată în sus.
! Pentru a demonta stropitorul inferior, apăsaţi cele două clapete laterale şi trageţi stropitorul în sus.
Curăţarea filtrelor
Curăţaţi regulat filtrele ! Maşina de spălat vase nu poate fi utilizată fără filtre sau cu filtrele desprinse.
După câteva spălări, controlaţi ansamblul de filtrare şi dacă este nevoie, curăţaţi-l cu grijă de resturile alimentelor cu o perie nemetalică, conform instrucţiunilor de mai jos:
• rotiţi filtrul cilindric în sens invers acelor de ceasornic şi extrageţi-l
• apăsaţi uşor aripioarele laterale şi scoateţi paharul filtrului
• scoateţi placa filtrului din inox
• inspectaţi prin orificiul de control şi înlăturaţi eventualele resturi de alimente.
NU ÎNLĂTURAŢI NICIODTA protecţia pompei de spălare.
După curăţarea filtrelor, montaţi din nou grupul de filtre şi aşezaţi-l corect în locaşul său. Este extrem de important pt o bună funcţionare a maşinii de spălat vase.

Consumabile

Masinile de spalat vase au nevoie de consumabile speciale pentru a putea functiona eficient. Astfel, exista detergenti speciali pentru masinile de spalat vase, clatitoare si sare speciala (sare mare, grunjoasa). Este obligatorie folosirea lor pentru a avea rezultatele dorite.



RECOMANDĂRI
Înainte de a apela unitatea service abilitată, asiguraţi-vă că defecţiunea nu poate fi remediată de dumneavoastră !
• Verificaţi priza.
• Verificaţi că masina este în priză şi este pornită.
• Verificaţi că usa este închisă.
• Verificaţi alimentarea cu apă de la reţea.
• Verificaţi presiunea apei pe furtun.

• Asiguraţi-vă că aveţi presiunea şi debitul corespunzător.

Asiguraţi-vă că sita de la alimentarea furtunului cu apa rece (sau sita masinii) este curata.


Deplasarea la domiciliul clientului în localitate fără o defecţiune clară a aparatului se achită, contravaloarea sumei fiind de 40 lei.

Persoanele care locuiesc în afara localităţii (mai mult de 10 km) sunt obligate să aducă produsul la unitatea de service.

TRANSPORT si ASIGURARE COLET


* Transportul in localitate este gratuit pana in fata imobilului.

* Transportul in alta localitate se face prin firma de curierat, costul transportului fiind 90 lei.

* Firma noastra asigura coletele trimise in afara localitatii prin firma de curierat. Astfel, se adauga un cost suplimentar de 100 lei/produs la taxa transportului. Aceasta optiune este OBLIGATORIE !


    GARANŢIE

Certificatul de garanție trebuie păstrat și arătat obligatoriu depanatorului în cazul defecțiunii aparatului. Pierderea certificatului duce la anularea garanției și achitarea reparației.

În cadrul termenului de garanție unitatea de service repară sau înlocuiește produsul dacă se constată că acesta nu mai poate fi reparat, în conformitate cu prevederile legale, fără nici un cost suplimentar pentru cumpărător (persoanele care locuiesc în afara localității sunt obligate să aducă produsul la unitatea de service). Durata de funcționare a aparatului depinde de modul de folosire a acestuia. Durata medie de funcționare a produsului este estimată la 3 ani.

Unitatea de service are obligația de a repune aparatul în funcțiune în cel mult 14 zile calendaristice de la data reclamației cumpărătorului.

Garanția de 1 an este valabilă pentru aparatele ce sunt utilizate doar în mediul casnic. Pentru aparatele care se utilizează într-un mediu profesional garanție pentru produs este de 6 luni. În cazul în care se dorește schimbarea produsului în mai puțin de 3 luni de la achiziționarea lui cu un altul, pe motiv că v-ați răzgandit în privința modelului, se achită diferența dintre produse, + taxa de înlocuire de 200 lei, + cheltuielile transportului.

MARFA VÂNDUTĂ NU SE RETURNEAZĂ !!!